Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy érdekes kérdés a gyakorikerdesek.hu-ról

2013.09.20

Gyakran böngészgetem a címben említett weboldalt, de általában 5-10 perc után bezárom, mert annyira felhúz, amiket olvasok. Elnézést kérek azoktól, akiknek szemet szúr, hogy valamilyen módon minden bejegyzésemben előjön a homoszexualitás. Dehát amiben él az ember, azzal sokat foglalkozik, ugyebár.

A gyk.hu egyik felhasználója kérdések egész sorozatát tette fel, amik eléggé filozófiai jellegűek, és az emberi szexualitás különböző formáiról szólnak. Arról árulkodnak ezek a kérdések, hogy a feltevő kritikus gondolkodásmóddal rendelkezik, kellőképp kíváncsi, hogy a dolgok "miért"-jét is vizsgálja. Ez hatalmas előnyt jelent neki a többi emberrel szemben, akik gondolkodás nélkül rohannak előre a világban, anélkül, hogy kinyitnák a szemüket. Márpedig aki csukott szemmel rohan, az el fog botlani.

Nem tudtam eldönteni a kérdezőről, hogy heteroszexuális férfiról/fiúról van szó, vagy leszbikus nőről/lányról. Talán inkább utóbbi, a heteró férfiakra nem jellemző, hogy minden téren kifogástalanul gondolkodnának. Főleg nem egy ilyen témában (tisztelet a kivételeknek). Ebben a bejegyzésben idézem ezeket a kérdéseket, illetve megpróbálom megválaszolni őket legjobb tudásom szerint. A kérdés teljes egészében:

"Tisztelt ateisták (és mindenki), ti mit gondoltok a homoszexualitásról?

Nem szándékom senkit sem megbántani, provokálni, vagy meggyanúsítani. A kérdést azért írtam ki, mert már megint elgondolkodtam az abiogenezisen és az evolúción. 

Amíg nem voltak nemek, addig nem lehet, hogy elég erőteljes homoszexualitás volt jelen a természetben? 
Hiszen a nemek is kialakultak valamikor. 

Vagy úgy gondoljátok, hogy hirtelen beszélünk nőről és férfiről + azonnal egymásra hangolódtak? 

A kérdés nem csak nektek szól, de nem a Biblia véleménye érdekel. (viszont vannak hívők, akik elfogadják elég nagy részét az evolúciónak és őket is szeretném hallani, ha lehet). 

Mennyire tartjátok normálisnak a homoszexualitást? 
Elítélitek? Elfogadjátok? 
Volt már olyan gondolatotok, hogy kipróbálnátok azonos nemmel is? (ha nem, akkor miért nem?) 

Szerintetek genetika, pszichológiai betegség, neveltetés vagy egyéb ok áll mögötte? 
Miért döbben meg sok ember egy meztelen testen vagy két azonos nemű szexén? 
Mitől vonzódik az ember a másik emberhez? 

Férfiak!: 
Ha egy kevésbé férfias pasira melleket ragasztanának és lefújnák női parfümmel + tangát húznának rá, lefeküdnétek vele? (ha a személyisége megnyerő lenne) 

Nők! 
Egy férfiasabb, mell nélküli nővel lefeküdnétek, ha férfi parfümmel lenne lefújva és tök jó fej lenne? Ha igen, akkor csak ha eredetinek tűnő operált pénisze van, vagy valami péniszhez hasonló, vagy csak játékszer használata esetén? 

Ha esetleg egy meleg olvassa a kérdést, tőle kérdezném, hogy mit gondol a másik nemről? 
Eltudná képzelni a szexet egy másik neművel? 
Ha nem, miért nem? Undorító? 

Köszönöm a válaszokat! 

u.i. Ha azt mondom, hogy lóval vagy csecsemővel szexelni, miért háborodik fel egy csomó ember? 
És miért vannak, akik mégis megteszik? 
Létezik olyan ember, aki csak a lovakra indul be, de emberre nem? 

Tudom, hogy vannak hülye kérdések, de érdekel, hogy mit gondoltok...Miben más egy ló, mint egy ember?
"

Na akkor lássuk egyesével...

"Amíg nem voltak nemek, addig nem lehet, hogy elég erőteljes homoszexualitás volt jelen a természetben?"

- Érdekes gondolat. Nem vagyok túlzottan jártas a biológiában, de most megpróbálom megerőltetni a memóriámat. Ha jól tudom, egy-két növény van, aminél megkülönböztetünk külön női és hím ivarú egyedeket, pl. a ginkófa. Az állatoknál pedig általában hímekről és nőstényekről beszélünk, de ott is vannak olyan fajok, amik nemtelenek (szivacsok, medúzák), avagy vált ivarúak (békák). Kérek mindenkit, javítson ki, ha tévedek, mert nem vagyok biztos a dolgomban.

Tehát a kérdező felvetette, hogy azok a növények, illetve állatok, akiknél csak egyféle nemet különböztetünk meg, homoszexuálisok. A homoszexualitás definíciója az én szerény tudásom szerint "emberek"-et, illetve "nemi vonzalm"-at említ. Ha van két paradicsomnövényünk, azoknál aligha beszélhetünk nemi vonzalomról szerintem.

Két párosodó béka homoszexuális-e? Erre így reflexből mondanám, hogy "nem", mire a kérdező jogosan megkérdezné, hogy "miért?", mire én annyit tudnék válaszolni, hogy "csak". Jobban belegondolva azonban ha két vált ivarú béka párosodik, akkor annak az lesz a vége, hogy a "passzív fél" (XD) petéket rak. Ha ezt összehasonlítjuk az emberi homoszexualitással, ott szó sincs utódnemzésről.

"Vagy úgy gondoljátok, hogy azonnal beszélünk nőről és férfiről + azonnal egymásra hangolódtak?"

Hát biztos, hogy nem azonnal alakultak ki azok a fajok, amiknél már volt kétféle ivarszerv, főleg nem azok, amiknél már külön beszélünk nőstényről meg hímről. Nem tudom, hogyan, meg milyen fokozatokon keresztül alakultak ki ezek a szaporodási formák. Az "egymásra hangolódás" viszont szerintem mindig is ugyanolyan ösztönös folyamat volt, mint mai nap egy kutyánál, cicánál, vagy akár az embernél. Meglátja az állat az ellentétes nemű egyedet, mire mindenféle kémiai reakció indul be az agyában, amik életre keltik ezt a fajfenntartó ösztönt. A homoszexualitás, amiről jelenleg beszélünk, ebbe a jól működő rendszerbe nyilván nem illik bele.

"Mennyire tartjátok normálisnak a homoszexualitást? Elítélitek? Elfogadjátok?"

Normálisnak? Vagyis megszokottnak, közjónak megfelelőnek? Hát nekem nyilván megszokott, mert én ebben élek. Aki nem él ebben, annak nem megszokott, nem normális. Nem is kérem, hogy annak tartsák. Az a normális, ha van egy férfi meg egy nő és egy vagy több kisbabájuk.

Viszont a normalitásnak semmi köze az elfogadáshoz/elítéléshez. Manapság normálisnak tekinthető a tévében a sok hülye sorozat, normális, ha a tinédzserek kocsmában meg diszkóban nőnek föl. Én viszont ezeket nem tartom elfogadhatónak. A homoszexualitás, akárhogy nézem, ezeknek a dolgoknak teljesen az ellentéte. Nem normális, viszont elfogadható. Nyilván egy homoszexuális ember könnyen fogadja el a homoszexualitást, ezzel gyakorlatilag önmagát fogadja el. A többi embernek viszont azt mondom: nincs jogotok olyanért elítélni, amiről nem én tehetek. Nekem ezeket a biológiai adottságokat szabta meg a természet. Barna a hajam, kék a szemem, fehér a bőröm, és homoszexuális vagyok. Egyiket sem én szabtam magamra, akár normális az adott tulajdonság, akár nem (a kék szem sem normális; mutáció eredményeképp jött létre). Ítéljétek el inkább azokat, akik gyilkolnak, akik erőszakoskodnak, lopnak, drogoznak. Ők tehetnek arról, hogy milyenek, nekik volt választásuk.

"Szerintetek genetika, pszichológiai betegség, neveltetés, vagy egyéb ok áll mögötte?"

Szerintünk...  Ez egy olyan kérdés, amire még a tudósok sem tudják a választ, nemhogy a sok korlátolt agyú, gondolkodásra képtelen közember. Nekik van egy rögeszméjük, amiről semmilyen észérv segítségével nem tudod lebeszélni őket. Olyan, mintha azt kérdeznéd tőlük, hogy "Szerintetek igaz az ősrobbanás elmélete?".

SZERINTEM... nem pszichológiai betegség, illetve nem neveltetés. Pszichológiailag én egészségesnek érzem magam: szórakozni járok a barátaimmal, iskolában jól teljesítek, a családom szeret, én is szeretem őket, vannak hobbijaim, dolgoztam is már... Annyi az eltérés az életvitelemben a heteró fiúkétól, hogy én nem nagymellű csajokat, hanem szép szál legényeket nézek meg az utcán, az iskolában. A betegség definíciója szerint ez nem nevezhető betegségnek.

Bár nekem csak lánytestvérem van, ismerek olyan homoszexuális fiút/hallottam olyan homoszexuális fiúról, akinek van fiútestvére, aki barátnővel rendelkezik. Ennélfgova vélhetően heteroszexuális. Márpedig a két testvér vélhetően ugyanabban a neveltetésben részesült, elvégre ugyanazok a szüleik (akikről én hallottam, ott nem volt a képben válás, megcsalás, félárvulás). Akkor hogy lehet, hogy az egyik gyereket mégis homoszexuálisnak nevelték? Biztos vagyok benne, hogy nem ez áll a háttérben.

Genetika, vagy külső hatások? Nem tudom. De lényeges egyáltalán? Szerintem egyáltalán nem. Ez van, és én vagy elfogadom, hogy ez van, vagy nyakon szúrom magam. Az első megoldás számomra kellemesebb. Meghátrálni az élet nehézségei elöl pedig sosem szabad, mert legyőzhetőek.

"Miért döbben meg sok ember egy meztelen testen vagy két azonos nemű szexén?"

Már időtlen idők óta emberi szokás, hogy az anyaszült mivoltunkat csak anyukánk, apukánk, és a partnerünk láthatja. Ez emberi szokás, ugyanolyan, mint hogy miért eszünk evőeszközökkel, miért nem bogyókat gyűjtögetünk, miért mosakodunk, stb. Két azonos nemű szexén? Akinek nem megszokott ez a gondolat, aki nem látott még ilyet, annak nyilván megdöbbentő. Ez szintén egy ilyen társadalmi berögzülés, mert a többség megdöbbentőnek tartja.

"Mitől vonzódik az ember a másik emberhez?"

A tudósok nyilván meg tudják magyarázni ilyen inger-reflex dologgal. Érkezik a látás jóvoltából egy inger a külvilágból. Ez az inger az agyban érzetté alakul, amely érzet beindít bizonyos kémiai folyamatokat, mindenféle vegyületek képződnek az agy egyes részeiben (hangsúlyozom, nem vagyok hozzáértő, de valami ilyesmiről szoktak beszélni). Hogy ez miért pont azoknál az ingereknél jön elő, amiknél... Nyilván születési adottság, hogy az ember agya kiszelektálja azokat az ingereket, amikre be kell, hogy induljanak ezek a reflexek (nők esetén férfi láttán, férfiak esetén nő láttán). Nem tudom, hogy nálam, meg a többi homoszexuálisnál miért szelektál másképp. De tény, hogy bizonyos állatoknál is előfordulnak ilyen szelektáció-zavarok, tehát valami oka csak van, hogy ez alakult ki a normális helyett.

"Ha esetleg egy meleg olvassa a kérdést, tőle kérdezném, hogy mit gondol a másik nemről? El tudná képzelni a szexet egy másik neművel? Ha nem, miért nem? Undorító?"

A lányok... Nem tudok úgy nézni rájuk, mint egy fiúra. Hidegen hagynak, mondhatni. Ha valamelyikük megkérne, hogy kapcsoljam vissza a melltartóját, mert véletlen szétcsúszott, mindenféle kézremegés-izzadás nélkül meg tudnám tenni neki.

Hidegen hagynak, viszont a szexet természetesen már képzeltem el velük. Ha egyikük, aki nem rendelkezik olyan rossz testi adottságokkal (elsősorban az emberek arca szokott érdekelni), megpróbálna mondjuk megerőszakolni, lehet, hogy ott, abban a helyzetben hagynám magam. De az én szánt szándékommal lánnyal való szexre nem fog sor kerülni. Kellemetlen érzésem támad, ha azt látom egy lányon, hogy bejövök neki. Olyankor én inkább kerülöm a társaságát.

"Ha azt mondom, hogy lóval vagy csecsemővel szexelni, miért háborodik fel egy csomó ember?"

Ez viszont az a kategória szerintem, amin minden normális ember felháborodik. A szex, a nemi együttlét sosem történhet úgy, hogy az egyik félnek ebbe nincs beleegyezése. Számomra kisgyereket, állatot, részeg lányt, józan lányt, részeg fiút, józan fiút megerőszakolni (a hangsúly az utóbbi szavon van), mind egyformán elítélendő cselekedet.

"És miért vannak, akik mégis megteszik?"

Az ilyen emberek nem törődnek azzal, hogy milyen lelki törést okoznak annak, akivel ezt megteszik. Azt mondjuk nem tudom, hogy egy ló lelki világát ez mennyiben befolyásolja, de az biztos, hogy egy 10 éves kislány, vagy neadjisten kisfiú nem épp szép emlékként fog visszagondolni a bácsival eltöltött percekre. Ugyanígy azok a felnőtt lányok, akikkel akaratuk ellenére közösültek.

"Létezik olyan ember, aki csak lovakra indul be, de emberre nem?"

Nem tudom, meglepne, ha ilyen lenne. Az biztos, hogy állatoknál is előfordul, hogy más fajok egyedeire "indulnak be", ki ne látott volna kutya-cica párost, vagy egy óvatlan öreg nénit, aki leejtette a szék alá a kulcsot, és amíg nem figyelt, a szuka-kutyája ráugrott hátulról... De olyat még nem láttam, hogy a kutya-cica páros kutya-tagja csak cicákkal akciózna, illetve hogy egy másik kutya állandóan csak a gazdiját zaklatná. Ne tegyük hát meg szegény házikedvencünkkel, hogy olyasmire vetemedünk velük kapcsolatban, mint a szex (ezt nem lehet ennél szebben megfogalmazni).

 

Szóval így néznek ki egy gondolkodó ember kérdései, és így néznek ki a meleg srác válaszai. Egyszer nagyon szívesen olvasnék egy olyan kérdést is, ami heteró embertől származik a homoszexualitásról, és nem köpködésről meg káromkodásról szól, hanem teljes komolysággal feltenné kérdésként azokat a dolgokat, amiket nem ért a homoszexualitással kapcsolatban, és én készséggel válaszolnék rá. Csak lennének képesek legalább ennyire megnyitni az elméjüket... De sajnos ez nem jellemző.

(Utólagos szerkesztés: a kérdés feltevője heteró srác... Mily meglepő. Mindazonáltal vegye dicséretnek, hogy leszbikus csajnak gondoltam.:))

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.