Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Homoszexualitás

2013.07.22

Most, hogy volt a felvonulás, akarva-akaratlan mindenkiből kibukik egy-egy homoszexuálisokat minősítő vélemény. Már itt a bejegyzés elején leszögezném: homoszexuális vagyok, így természetesen ebben az irányban leszek elfogult az egész írás alatt, de igyekszek objektíven hozzáállni a dolgokhoz, ehhez felhasználom mások véleményét, ahol tudom. A személyeskedés olyan szinten lesz benne a bejegyzésben, hogy ahol tudom, ott leírom, hogy én hogyan élem meg ezt az egészet.

A homoszexualitás megítélése a mai világban meglehetősen vegyes, Magyarországon inkább negatív, gyűlölködő vélemények születnek róla. Elvégre ez egy olyan dolog, ami nem természetes, ellenkezik az ember biológiai adottságaival, a Bibliával, meg hát a társadalom elenyésző része vallja magát nyíltan homoszexuálisnak, így mindenképp valami nem normális, elítélendő dologról van szó.

Alapvetően szerintem ha nem lenne világszerte mindenhol ilyen esemény, hogy melegfelvonulás, a társadalom nagy része tudomásul se venné, hogy ilyen is létezik, egyszerűen kerülné a témát, ahol lehet, mert "minek foglalkozzak vele, nekem ilyen dologhoz ne legyen közöm". A felvonulások azonban sokaknak szemet szúrnak. Az interneten olyan írásokat látok a felvonulás kapcsán, mint pl. "tangás seggriszálók", "egymást falják", "a gyerekeknek ezt kell látniuk".

http://index.hu/belfold/2013/07/06/ez_a_melegfelvonulas_mas_volt_mint_a_tobbi/

Bevallom, nem láttam még melegfelvonulást, nem is foglalkoztam vele soha életemben, ezek a képek az elsők, amiket valaha láttam egy ilyen rendezvényről. Márpedig ezeken a képeken nyoma sincs tangának, provokatív viselkedésnek, "egymás-falásnak". Mondjuk a rózsaszín napszemüveges úriember kicsit durva, de szerintem korántsem olyan elítélendő, mint amilyennek mindenki beállítja ezt az egészet. Nem tudom, milyen volt a korábbi években a felvonulás, de én itt jelenleg egy rakás normális, mosolygó embert látok, mint amikor bármilyen más, jeles nap van éppen.

"Minek vonulgatnak fel? Most én is vonuljak fel, mert heteró vagyok?" - Nem, barátom, nem kell felvonulnod, ugyanis te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy téged nem gyűlöl ok nélkül emberek tömege. Igen, én azt mondom, hogy ok nélkül, a többség viszont azt mondja, hogy a homoszexualitás már bőven elég ok a gyűlöletre. Az a baj, hogy én ezt nem tudom megérteni. Miért zavarja őket az, hogy én kivel találkozgatok, hogy én kivel mit csinálok az én saját szobám falain belül? Érdekes, addig semmi bajuk nincs velem, amíg nem tudják rólam ezt a dolgot. Mert ugyanolyan normálisan viselkedek, mint ők.

"Ez nem veleszületett, ez tanult dolog. Ha valaki úgy dönt, hogy férfiakkal fekszik le, akkor az úgy van, nem kell arra születni." - Akkor vegyük át... Heteroszexualitás: ez a normális, a szüleim ezt várják el tőlem, ha felnövök, lesz egy szép feleségem, lesz gyerekünk, még később unokák, stb. Homoszexualitás: titkok, hazugságok, csak hogy ne közösítsenek ki, apám 1000-szer felteszi nekem a kérdést: "Hogy állsz a csajokkal?", mind az 1000-szer azt felelem: "Még nincs, de majd alakul, apa.". Aztán ha egy nap mégis elmondom neki az igazat, mert nem bírok hazugságban élni, esetleg kiabálás, szidalmak, csalódott, szomorú tekintetek fogadnak.

Te melyiket választanád? Csak mert én inkább az elsőt, mert hát mennyivel jobban hangzik mindaz, amit oda leírtam. DE mégis homokos vagyok. Hogy van ez?

A dolog nagyon egyszerű. A heteró srácok, valahányszor meglátnak egy karcsú, szőke, nagymellű nőt az utcán, rögtön megakad rajta a szemük, és azt gondolják: "Ejj, de megdugnám." Nyilván ennek megvan a maga tudományos magyarázata, az agyban mindenféle kémiai reakció megindul, amik talán a fajfenntartó ösztönök felé vezetnek vissza. A homokosoknál itt van egy kis bibi. Ránéznek a bombázó nőre, és nem érzik azt a nemi vonzalmat, amit heteró társaik nagyon is erősen. Én azt csináltam egy időben, hogy de csakazért is megbámulom azt a jó nőt, hátha majd egyszercsak feléled a nemi vonzalom, ami az osztálytársaimnál is eléggé jellemző volt, ha hasonló adottságú hölgyet láttak. 14 és 16 éves korom között próbálkoztam ezzel a taktikával, de eredménye semmi nem volt. 2 év után ugyanúgy nem vonzódtam hozzájuk, ugyanúgy nem gondoltam, hogy "Ejj, de megdugnám." Én ilyesmit akkor éreztem, hogy ha egy jobb kinézetű, hozzám hasonló korú fiút láttam. Még csak nem is fogalmaztam így még magamban sem, hogy "megdugnám", mert még magamnak sem mertem bevallani, mert nem akartam ilyen természetellenes aberráltként azonosítani magam.

Hogy veleszületett dolog-e vagy esetleg külső hatásokra alakul ki, azt sem én, sem senki más nem tudja biztosan. Nem láttam még erről a kérdésről egy tudományos kutatást sem, így nem állítom egyiket sem. Viszont akár velem született, akár nem, változtatni nem tudok rajta. Ezt kell megértenie az átlag embernek. Nem tudok. 2 évig próbáltam, már bánom is a belefektetett energiát, mert nem volt értelme.

"A homoszexualitás a Biblia szerint bűn." - Ezt is sok helyen láttam. Őszintén megkérdezném azoktól, akik ilyet írnak: "Milyen rendszerességgel írja elő a Biblia a templomba járást, illetve az imádkozást? Sorold fel a tízparancsolatot!" Szerintem nagy részük még azt sem tudja, mi az a templom.

"A médiában még a csapból is az folyik, hogy a homoszexualitás mennyire elfogadható, nem csoda, hogy ilyen sok homokos van manapság. Én a gyerekemnek nem fogom engedni, hogy ilyen műsorokat nézzen." - Melyik médiát nézed te, kedves barátom? Egész biztosan, hogy nem azt, amit én. Én évente egyszer látok ilyesmit a tévében, mikor a melegfelvonulásról van szó. Akkor is a legközelebbi hír: "Három férfit vertek meg a melegfelvonulás után a József körúton." Nekem a médiából nem az jön le, hogy ez mennyire természetes és elfogadható, sőt, inkább valami bizarr, természetellenes dologra gondolok, ha valakit megvernek egy ilyen miatt.

Hadd gondolkozzak, hol láttam még a tévében a normálistól eltérő szexualitású embereket... Mónika show, Balázs show... Beszámolókból hallottam, hogy az "Éjjel-nappal Budapest" nevezetű sorozatban is előfordult ilyen tartalom. Hát egyetértek azokkal, akik nem engedik, hogy a gyerekük ilyen műsorokat nézzen. Nem feltétlenül a homoszexuális tartalom miatt, inkább a sok más tartalom miatt, amiket inkább nem idéznék, mert még a végén törlik az egész oldalt.

00012050.jpg

Egy példa a Mónika showból. Ezek alapján ítéltek ti el engem? Ezt hívják úgy, hogy konkrét példák alapján történő hibás általánosítás. A felvonulásos képeken hány olyan férfit láttatok, aki úgy öltözött, mint ez a bal oldali a képen? A jobb oldali férfin a kép alapján semmi különös nincs, azonban a stílusa neki is botrányos, és ha ezek alapján alakul ki a kép a homokosokról, akkor én tényleg elásom magam.

Szokták még emelegetni a homoszexualitás kapcsán Justin Bieber, SP, Fluor Tomi stb. nevét. Sem én, sem más nem tudhatja, hogy milyen az ő nemi orientációjuk, elvégre nincsenek kandikamerák felszerelve a hálószobájukba. Ők mindössze öntelt, feltűnősködő, felkapott médiaszemélyiségek (Fluor Tominak még csak jó hangja sincs), és kikérem magamnak, hogy őmiattuk ítéljenek el engem, mint homoszexuálist.

A leszbikus lányok megítélése szerencsére nem ennyire negatív. Ők bátrabban fel is vállalhatják nemi orientációjukat mindenféle további következmények nélkül. Elvégre az milyen szexi, ha egy lány intim együttlétben van egy másik lánnyal. Hogyha ilyen témájú pornófilmet, videót néz egy heteró srác, érdekes módon semmi baja nincs a homoszexualitás létezésével. "De hát két lány mégiscsak szexi együtt, két férfi meg gusztustalan." Na ez pedig az az önzőség, ami általánosságban jellemző erre a mai társadalomra.

"De akkor mi van a pedofilokkal, nekrofilokkal és zoofilokkal? Állításuk szerint ők sem tehetnek róla, hogy ilyenek. Akkor ők miért nem vonulgatnak föl?" - Tisztázzuk a három fogalmat azok számára, akik nem ismernék. A pedofilok olyan gyermekek iránt éreznek nemi vonzalmat, akik testileg még éretlenek szexuális aktus létesítésére. A nekrofilok emberi tetemekkel hajtanak végre közösülést, tehát akik már túl vannak a biológiai halálon. A zoofilok pedig más fajba tartozó emlősök iránt éreznek vonzalmat.

Nem állítom, hogy ők tehetnek arról, hogy kihez vonzódnak. Egy dolgot azonban biztosan tudok. Két homoszexuális ember együttlétekor senki nem sérül meg sem testileg, sem lelkileg. Ha egy pedofil megerőszakol egy nyolcéves kislányt (mert feltehetőleg nem önszántából akarja a bácsival a szexet), akkor annak a lánynak valószínűleg nagyban romlik az önbecsülése, a lelki épsége, illetve a későbbiek folyamán a szexuális teljesítőképessége. Arról nem is beszélve, hogy milyen testi sérüléseket szerez esetleg a cselekedet közben.

A nekrofília esetén még nem hallottam ilyet, hogy egy ember csak és kizárólag hullák iránt érez nemi vonzalmat. Ha mégis létezik ilyen, javítsatok ki. Akár létezik azonban, akár nem, mélységesen elítélendő valakinek a kegyeletét megsérteni ilyen módon.

A zoofilok pedig... gondolják meg, hogy amit tesznek "szerelmükkel", azzal nem okoznak-e nagyobb kárt neki, mint amekkora örömöt maguknak.

Tehát ne hasonlítsák össze a homoszexualitást ezekkel a dolgokkal, mert teljesen más tészta.

"A homoszexuálisok haszontalanok a társadalom számára, mert nem képesek gyermeket nemzeni." - Ez a legviccesebb érv mind közül. Ez esetben a meddő házasok, az öreg nénik mind értéktelenek a társadalom számára, ki is kéne őket mind végezni, nem? Anyámnak spirálja van, ami nem engedi, hogy valaha is teherbe essen. Akkor ő is értéktelen?

Nem, a meleg férfiak, és a leszbikus nők nem szülnek gyereket. Szerintetek ez elítélendő? Szerintem az az elítélendő, mikor valaki felcsináltatja magát, utána vagy megöli a magzatot, vagy kihordja, és utána egy árvaházba adja. Ó, de nem baj, az illető tud gyereket szülni, tehát egy értékes tagja a társadalomnak. Ugye? Vannak emberek, akik megszülnek 8-10 gyereket, hogy utána az állam tartsa el őket a családi pótlék segítségével. De ők attól még teljesen értékes tagjai a társadalomnak, mert tudnak gyereket szülni. Ugye?

Nem veszitek figyelembe, hogy az orvosok, pszichológusok, tanárok között is vannak homoszexuálisok. Ők azzal foglalkoznak, hogy a Te életedet jobbá tegyék. Te pedig értéktelennek nevezed őket, mert nem tudnak gyereket szülni. Inkább legyen csöves, nyolc gyerekkel, éljen a családi pótlékból, de ne legyen homoszexuális, ugye?

Nem állítom biztosan, hogy minden homoszexuális értékesebb minden heteró embernél. Sőt, nagyon sok esetben hallom, hogy a homoszexuális illető még 40 éves korában is csak alkalmi kapcsolatokat keres magának társkeresőkön. Viszont a heterók között is fordulhatnak elő ugyanilyenek. Azt, hogy egy személy mennyire erkölcsös vagy erkölcstelen, semennyire nem befolyásolja a nemi orientációja. Elítélem például a megcsalást, a félrelépést, amire rengeteg példa van heteroszexuális, illetve homoszexuális kapcsolatokban is. Elítélem az erőszakosságot, amire szintén van példa mindkét téren. Elítélem a gyilkosságot, amit szintén követhet el heteró vagy homo ember. De önmagában azt, hogy valaki homo vagy heteró, nem lehet elítélni. Ez pont olyan, mintha valakit azért ítélnénk el, mert kék szemmel született (a kék szem sem természetes, mutációval jött létre az embereknél), vagy szőke haja van, vagy mert három cukorral issza a kávét, mikor minden normális ember kettővel.

Úgy gondolom, elég hosszan kifejtettem a véleményem. Aki úgy döntött, hogy levetkezi magáról gyerekes korlátait, az nem csak elolvasta, talán meg is értette, amit én közölni akartam. A korlátoltakon sajnos nem tudok ennél többet segíteni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.