Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pénz

2013.07.22

 Az idősebbek, és mostmár a fiatalok is egyre gyakrabban mondják: "Elromlott ez a világ." Minek köszönhető ez? Szerintem sokan tudják a választ, aki nem, az pillantson a bejegyzés címére.

A pénz sok szempontból megkönnyíti az életet. Minden tárgynak, szolgáltatásnak meghatároz egy pontos értéket, így nem kell örökké azon bajlódni, hogy egy disznót mégis hány zsák búzáért cserélje el az ember, mint az ókorban. Megvan, hogy a búza ennyi forint, a disznó annyi forint, dilemma megoldva.

Nyilván sokáig lehetne fűzögetni, hogy miért jó a pénz, és miért is volt rá szüksége annak, aki kitalálta. Azonban én másfelé akarom terelni a szót, így mindenki be kell, hogy érje az előbbi rövidke példával, mint előnnyel.

Milyen hatással van a pénz az emberre? Csak nézzünk körül! Csalás, sikkasztás, rablás, elnyomás... Soroljam? Csak tekintsétek meg a híradót, meg úgy általában a médiát, és nagyon szépen látni, hogy minden ekörül az egy dolog körül forog. A szegény embernek pénz kell, a gazdag embernek mégtöbb pénz kell. Egyesek hajlandóak minden tisztességet és emberséget sutba vetni egy kis nyereségért cserébe. De végülis hol zavar ez minket? Leütnek egy embert, hogy utána kifosszák... Sajnálatos, de az én életemre nincs befolyással, nem érdemes foglalkozni ezzel.

Remek, akkor nagyítsuk ezt egy kicsit fel, mondjuk akkorára, mint a Föld bolygó. Ott vannak a hatalmas befolyással és vagyonnal rendelkező emberek, akik állítják magukról, hogy ők aztán makulátlanul tisztességesek, minden, amit csinálnak, az jó. Biztos így van ez? Egyetért velük az a réteg is, aki minden vagyonából kizsákmányoltatott, csakhogy ennek a legfelső rétegnek jobb legyen? Mert bizony vannak, akik önhibájukon kívül maradtak alul ebben a borzasztóan véres versenyben.

Azok az emberek is a legfelső rétegekben foglalnak helyet, akik lehet, hogy másokat egyelőre nem tettek tönkre, viszont jóvoltukból a jövőben, méghozzá nem is olyan távoli jövőben (a mi generációnk még megéri) az egész emberiség, de legalábbis a nagy hányada biztosan elpusztul. Miért? Csak azért, hogy ők MOST minél nagyobb nyereségre tegyenek szert, és így minél kényelmesebben élhessenek a jövőben. Hogy miről beszélek? Nem másról, mint a kőolajról és a földgázról. Csaknem 200 évvel ezelőtt fedeztük fel ezeket a rendkívül sokoldalú, hasznos, életet megkönnyítő anyagokat. Szerepet játszanak a közlekedésben, fűtésben, energiatermelésben, vegyi anyagok előállításában, öltözködésben, meg úgy általában a mindennapokban. Aki kőolajjal és földgázzal rendelkezik, annak jelenleg hatalmas kincs van a birtokában, és ezt ki is használja azzal, hogy értékesíti őket. Dehát ki ne tenné? Amíg még van belőle, addig nyugodtan.

Nyilván az olajtársaságok az általuk felszínre hozott kőolaj eladásából élnek, így nagyon érzékenyen reagálnak mindenre, ami esetleg negatívan befolyásolná az ő eladási mércéjüket. A hidrogénautó feltalálója sokáig nem merte nyilvánosságra hozni találmányát, nehogy az olajtársaságok főnökei bérgyilkosokat küldjenek rá. Igen, minden autó, amivel közlekedünk, a kőolaj származékaival megy, így ha valaki csinálna inkább egy rakás olyan autót, ami hidrogénnel működik, az hatalmas visszaesést jelentene azoknak, akik a kőolajat eladják.

Borzasztóan önző és gonosz magatartás ez. Nem csak azért, mert esetleg a kőolaj égéstermékei rossz hatással vannak a légkörre és a benne élő valamennyi élőlényre, de ráadásul mit fognak csinálni az olajtársaságok, ha a drága olajuk 40-50 év (talán annyi se) múlva elfogy? Ó, hát addigra úgysem fognak élni, mit foglalkozzanak vele? Amíg élnek, dúskáljanak a pénzben, és jó idő.

Mi történik, ha elfogy a kőolaj? Ha el nem is fogy, egy keveset biztos hogy találnak időről-időre eldugott helyeken a Földön. Ha ez megtörténik, az olaj lelőhelye körül óriási harcok fognak dúlni, mert mindenki magának akarja megszerezni azt a dolgot, ami körül jelenleg is minden forog. A harcok, háborúk során ártatlan emberek tömegei halnak meg. Ezen kívül ha nem lesz kőolaj, az áramtermelés nagy része is odavész, márpedig elektromos áram nélkül nem nagyon lehet elképzelni egy modern emberi életet. Ezáltal is ártatlan emberek tömegei halnak majd meg. És miért fog mindez bekövetkezni? Mert a ma élő emberek csak önmagukra és a pénzükre gondolnak, senki másra.

Nagyon szerencsés helyzetben lesznek viszont az olyan emberek, akiknek az életében soha nem játszott szerepet sem a kőolaj, sem az elektromosság. Akik abból élnek, amit a természet ad nekik. A bennszülöttek, akik egységként működve mindent megosztanak egymással, mentesek a harcoktól, bűncselekményektől, gyilkosságoktól, és minden mástól, amik a modern pénzkereső embereket szorongatják, és amik egy nap a modern pénzkereső emberek halálát okozzák majd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.