Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puzsér Róbert

2013.07.24

 Ki ne ismerné a Csillag születik legutóbbi szériájának szókimondó, szellemes, kritikus tekintetű zsűrijét?

Miért ő az első híres ember, akinek én egy egész bejegyzést szánok? Mert megmutatta nekem, hogy bár én az összes bejegyzésemben azt szajkózom, hogy gondolkodjunk önállóan és józanul, ne viselkedjünk birka módjára, megmutatta nekem, hogy én is ugyanúgy birka módjára viselkedek sok esetben.

Előre elterveztem, hogy lesz ezen az oldalon egy "Híres emberek" menüpont, ahol olyan embereket fogok kitárgyalni, akiknek a megítélése kétes. Puzsér Róbert ilyen volt, én személy szerint gyűlöltem az alapján, amit a Csillag születik során láttam belőle, illetve amiket mások mondtak róla. Igen, hagytam, hogy mások befolyásoljanak. Szóval elkezdtem nézni néhány videót, amiket Puzsér úr készített, hogy tényleg hitelesen tudjam kritizálni az ő munkáját.

Kétszeresen csalódnom kellett. Először is Puzsér Róbertben, mert a videókban, amik róla szóltak, nem találtam kivetnivalót. Másodszor magamban, mert rájöttem, hogy én is ugyanúgy viselkedtem, mint sok mai ember. Úgy ítélkeztem valakiről, hogy közben nem is tudtam róla semmit. Kezdeném mégis az úr negatív tulajdonságaival.

Az ok, ami miatt nem kedveltem őt eleinte, az a Csillag születik során előadott stílusa volt, meg úgy általában a többi műsorokban tanúsított viselkedése. Teljesen az volt a benyomásom róla, hogy ő egy lekezelő, arrogáns, feltűnősködő ember. "Nagyon szellemesnek gondolja magát, mert beoltotta azt a szegény versenyzőt." - mondtam én, és még rajtam kívül sokan mások. Puzsér Róbert mindig a kegyetlen formáját választja az igazság közlésének, és úgy aláz meg mindenkit a nyilvánosság előtt (miután az illető már kellően megalázta magát), ahogy azt szerintem már túlzás. Mondjuk ez nézőpont kérdése, az én stílusom, természetem merőben más, mint Puzsér úré, és ennél fogva tartom csak túlzásnak, ahogy másokat porig aláz.

Tehát mint mondtam, megnéztem néhány videóját. Mindent átértékeltem vele kapcsolatban. A videókból továbbra is átjött ez a rájátszott stílus, azonban azt láttam rajta, amit csak kevés emberen manapság: GONDOLKODIK. Minden, amit mond, normális érvekkel támasztja alá. Minden felől, amivel kapcsolatban nyilatkozik, elég alaposan tájékozódik, így tud rendesen, logikusan, érvekkel alátámasztva kritizálni vagy épp dicsérni (utóbbi ritkább).

Íme két videója, amikkel én nagymértékben egyetértek.

Így van, Puzsér Róbert gondolkozik, beszél/ír, aztán hallgatja az emberek rosszallását a stílusa miatt. De ő büszkén teszi, és csakazértis kitart a jóért. Én azt mondom: ha nem is kedveled Puzsér urat, nagyon alaposan szívleld meg minden egyes szavát, mert amit mond, abban benne van az emberi józan ész, a logika és az értelem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.